Seinät

Seinäeristyksiä olemme tehneet toimintamme alusta alkaen. Omakohtaisesti ensimmäinen asennukseni on vuodelta 1990, joten kokemusta on kertynyt. Parhaimpina vuosina olemme asentaneet n. 15 000m²:ä selluvillaa ruiskutusmenetelmällä. Ruiskutusmenetelmä sopii erityisen hyvin myös vanhojen hirsitalojen ulkoseinien eristämiseen. Uudisrakentamiseen ruiskutus sopii yhtälailla. Kerta-asennuksena pystymme ruiskuttamaan 250mm kerroksen.

Mikäli asiakas haluaa seinäeristeen asennettuna kuivana, se ei ole mikään ongelma myöskään. Kuivapuhallukseen suosittelemme Hunton-puukuitua, koska se on pitempikuituisena huomattavasti jämäkämpää. Kuivapuhallus suoritetaan kovalla paineella, joten myös rakenteilta vaaditaan enemmän jämäkkyyttä. Ulkopuoliseksi tuulensuojaksi suosittelemme 25mm Hunton-runkolevyä, joka pitää muotonsa myös paineessa.

Sisäpuolelle joko Intello- tai muu vastaava kangas tai verkkovahvistettu ilmansulkupaperi, sekä 32-50mm rimoitus. Puhallettaessa kangas ja paperi pullistuvat rimojen tasalle, mutta jättävät kuitenkin tilan sähköjohtojen ja rasioiden asennukselle.